Pesto w gotowych daniach - dowiedz się więcej

Pesto w gotowych daniach – dowiedz się więcej


Jak wynika z przeprowadzonych badań, popularność dań gotowych do spożycia w Polsce rośnie z każdym rokiem. Aktualnie najczęściej wybieranymi produktami są dania convenience przygotowywane w słoikach, natomiast najszybciej rośnie popularność dań na tackach.

Dlaczego warto wykorzystać pesto w daniach convenience?

Szybko rozwijający się rynek daje wiele możliwości rozwoju producentom. Chociaż na sklepach mamy łatwy dostęp do takich rzeczy, jak gotowe ciasta, pierogi, kluski kotlety, czy też pizza, która jest najczęściej wybierana przez konsumentów, to ciężko jest odnaleźć zdrowe dania z pastą pestohttp://rogowski.net.pl/portfolio_item/pasta-pesto/.

Z powodu wzrastającej świadomości konsumentów przewiduje się szybki wzrost popularności gotowej do spożycia zdrowej żywności niezawierającej konserwantów, substancji słodzących, czy też barwników. Coraz większe uznanie zyskują również dania bez glutenu, laktozy oraz dla wegetarian i wegan, gdzie szczególną rolę może zająć pesto.

Po dania z pesto z pewnością sięgną już nie tylko weganie i wegetarianie, ale również osoby jedzące mięso, chcące urozmaicić swoją dietę, szczególnie że cena produktów dla konsumentów w Polsce odgrywa coraz mniejszą rolę. Gotowe dania, w których zawarta jest pasta pesto, mogą być wykorzystane zarówno w sklepach convenience, dyskontach, jak i mniejszych sklepach.

Walory zdrowotne pasty

Pasta pesto w daniach typu convenience będzie chętnie kupowana przez klientów, ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Co ważne pasta nie zawiera żadnych alergenów, jest więc dostępna dla wszystkich.

Na pastę składają się zwykle takie rzeczy jak oliwa z oliwek, czosnek oraz bazylia, która jest głównym składnikiem. Dzięki temu pasta jest wspaniałym źródłem prozdrowotnych tłuszczy, eliminuje wolne rodniki oraz zawiera dużą ilość witaminy A i C.

Należy pamiętać, że sekret najlepszego dania może być ukryty właśnie w dodatkach, jakim jest pasta pesto. Może ona nadać niepowtarzalnego, jedynego w swoim rodzaju smaku, do którego będą wracać konsumenci.

Przykładowe dania convenience z pastą

Pasta pesto może posłużyć jako dodatek do wielu wspaniałych dań. Mogą to być:

• Bataty z fetą, granatem oraz pesto – Takie danie odnajdzie się świetnie w dziale premium i może być skierowane zarówno do wegetarian, jak i osób na diecie bezglutenowej. Możemy przygotować takie tania jak:

• Naleśniki – Innym pomysłem mogą być klasyczne naleśniki z pesto. Chociaż początkowo takie połączenie smaków może wydawać się zaskakujące, to ze swoją unikatowością i głębią smaków z pewnością zdobędzie wielu fanów.

• Kopytka – Innym ciekawym pomysłem może okazać połączenie klasycznej kuchni polskiej z kuchnią włoską w postaci kopytek z pesto. Zapewne takie połączenie skusi klientów poszukujących nowych doznań smakowych i będzie świetnym sposobem, na wybicie się dania spośród innych ofert.

• Makaron – Oczywiście warto również postawić na wariant klasyczny, czyli na unikatowy smak połączenia dobrze przygotowanego, wysokiej jakości makaronu z pastą pesto. Taki rodzaj jedzenia jest już dobrze znany w Polsce i zapewne będzie cieszyć się powodzeniem wśród klientów.